Om Nylunds

Historik

Skolan byggdes av rotebönderna år 1885 och tillbyggdes i början av 1900-talet, fram till år 1959 bedrevs skolverksamhet. När den nya skolan stod klar i Fröseke för klasserna 1 – 6, skulle samtliga av bygdens barn gå där. Tiderna förändras och idag finns endast förskola kvar i Fröseke.

Nylunds Byggnadsförening arrenderade skolan av kommunen fr. o. m. 1 januari 1960. Den 28 april 1970 tog kommunfullmäktigei Uppvidinge beslut om att sälja skolan till byggnadsföreningen för en summa av 5.000 kronor.1970 köpte man skolfastigheten av kommunen och drivs numera av Nylunds Byggnadsförening som hyr ut den till olika aktiviteter.

Midsommarfirande i Nylund är tradition och café efter jaktgudstjänsten i Fröseke kapell.

EU-finansierat projekt

Det började med en badtunna och då vi upptäckte behovet av en bastu.

Projektet började 2016 med en projektbeskrivning och ansökan, i mars 2018 blev ansökan godkänd och arbetet kund börja. Allt arbete är utfört med idellea krafter.Bastu, handicapingång och nödutgångsprojektet är nu klart.

Projektet har genomförts med finansiering av Erupeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

I projektet har under 2018 byggts en bastu, dusch, rekreationsrum och omklädningsrum samt under 2019 en handikapingång och nödutgång.

Translate »

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer