Mattcurling

I stora drag går spelet ut på att placera sina stenar så nära mitten som möjligt. Att tänka strategiskt och blocka ut motståndarna. Precis som i curling alltså, med den avgörande skillnaden att här finns ingen is. Med hjälp av ett specialdesignat underrede glider stenarna i stället på en nålfiltsmatta som rullas ut inför varje omgång.

 

Mattcurling Regler

Det är inte alltid det behöver vara allvar när man spelar och då kan det vara bra att använda lite förenklade regler.
Därför har vi tagit fram dessa förenklade regler som ändå gör det spännande och tilltalande att spela.

När spelare delats in i lag etc gå igenom följande punkter:

Det är alltid gula laget som spelar första sten.

En match spelas alltid i 2 omgångar. I första omgången börjar gult lag. När alla stenar spelats räknas poäng som tas med till omgång nr 2. Omgång 2 startas av blå laget och när alla stenar spelats adderas poängen till föregående omgång. Slutresultatet påvisar vem som vunnit matchen.

Första stenen som spelas i varje omgång får inte träffas av den nästkommande stenen. När tredje stenen spelas får alla stenar träffa alla stenar. Träffas den första stenen diskvalificeras den spelade stenen och tas bort från mattan. Den träffade stenen återställs till sin ursprungsposition.

Man får inte slå ut motståndarsten från spelfältet då Mattcurling inte är en kraftsport utan en taktiksport. Slår man andå ut en motståndares sten diskvalificeras den spelade stenen och den tas bort från mattan.

Källa: GP och Unicurl

Translate »

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer