Fröske Biograf

Om Oss

Bio i Fröseke – en del av

 

Digital Film

Vår digitala bioutrustning ger dig en härlig bioupplevelse.

7.1 Surroundljud

Njut av en film med 7.1 surroundljud som ger en stark ljudupplevelse.

Sköna biofåtöljer

Luta dig tillbaka och se en film i en av våra sköna fåtöljer.

Snacks & Dricka

Popcorn, godis och läsk finns så klart att köpa!

Hyr Biografen

Vet du om att du kan hyra vår biograf till ett privat event?

Vår historia

I Fröseke har det bedrivits biografverksamhet i folkets hus sedan 1967. Den 5 april 1983 brann Fröseke folkets hus ner till grunden på grund av överhettning i en likriktare till den ena projektorn. Den 14 april 1984 invigdes ett nytt folketshus och den nya biografen. Den 7 maj 2010 ödelades återigen Fröseke folkets hus av en brand, denna gång var brandorsaken ett isolationsfel i en kabel till en evakueringsfläkt på taket. Det nya folkets hus stod färdigt i april 2012.

2012 genomförde Film i Glasriket ett EU-projekt som var att inköpa 4 st digitala biografutrustningar som skulle delas av biograferna i Film i Glasriket. Detta medförde att Fröseke Folketshus fick tillgång till en digital Bioprojektor som delades mellan Alsterbro Folketshus och Fröseke Folketshus fram till den 5/4 2019.

2019 har ett bioprojekt genomförts, som innefattade inköp av en egen bioprojektor och bioserver, byte av bioduk samt uppgradering av ljudanläggningen. Finansieringen var bidrag från Filminstitutet, Uppvidinge Kommun och Sparbanksstiftelsen samt egna medel.

om oss

Fröseke biograf hittar du i Folkets hus på Skolgatan 23 i Fröseke. Här visas en blandning av de senaste filmerna, klassiker, barnfilmer och dokumentärer. Den moderna digitala biografen har 7.1-ljud och sköna biofotöljer.

Kommande Filmer

Se hela bioprogrammet!