Har du testat det fina fisket i Uvasjön?

Alsterån rinner genom Uvasjön vilket bidrar till sjöns fina fiske. Alsterån ingår i området med en sträcka om ca 7 km uppströms sjön. Det finns 11 fiskarter i sjön; abborre, gädda, gös, braxen, sutare, mört, gers, benlöja, siklöja, lake och ål. Sjöns olika fiskarter med varierande storlekar gör Uvasjön till en artrik och varierad fiskesjö.

Uvasjöns FVOF som förvaltar området och säljer fiskekort har vid flera tillfällen satt ut gös; ett fiske som ännu är outforskat. Stor fisk finns av flera arter, bl.a. har gädda tagits på 12 kg. Du kan fiska från stranden, men om du hellre vill fiska från en båt så finns en sådan att hyra.

Välkommen att fiska i Uvasjöns FVOF där man erbjuds spänning, naturupplevelser och avkoppling.

OBS! Fiskekort krävs för att fiska i Uvasjön!

Translate »

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer